ponedeljek, 6. marec 2017

Kvak Kvak!

Ker dobimo veliko vprašanj glede poteka naše akcije, je mogoče na mestu, da razjasnimo nekaj stvari. :)

Akcija bo potekala vsak večer dokler se bodo dvoživke selile iz svojih prezimovališč v gozdu proti mrestiščem (predvidoma do konca meseca).

Število dvoživk je odvisno od vremena - zato je vse skupaj precej težko napovedati. Za svojo selitev potrebujejo dovolj vlažno in toplo vreme (nočne temperature vsaj 4°C). Na deževne in tople večere jih torej pričakujemo v večjem številu in vaša pomoč bo toplo dobrodošla.

Če bi se nam radi pridružili nam pišite na naslov vecna.pot.2017@gmail.com do 17. ure dne, ko bi radi sodelovali pri prenašanju dvoživk čez cesto. S seboj potrebujete odsevne jopiče, naglavne ali ročne svetilke in primerno obutev. Vedra priskrbimo mi. Akcija se začne ob 20. uri. Dobimo se na asfaltnem parkirišču nasproti ZOO (parkirišče NIB, pri rampi). 

Po Sloveniji je ogromno "črnih točk", kjer bodo dvoživke in prostovoljci hvaležni vaše pomoči. Zemljevid najdete na spodnji povezavi. Glede poteka akcije in ostalih informacij kotaktirajte koordinatorje posamezne lokacije. http://www.pomagajmo-zabicam.si/kje

In za konec še nekaj utrinkov iz včerajšnje akcije, ko smo čez cesto uspešno pomagali 140 žabam. Hvala vsem za pomoč! :)




Foto: Špela Isak                     

Ni komentarjev:

Sofinanciranje


Projekt je izveden s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana

 https://www.ljubljana.si/

Akcijo podpirajo tudi: