sobota, 17. marec 2012

Pričetek akcije prenašanja dvoživk


Obet dežja to nedeljo in ponedeljek bo na plano zvabil dvoživke, ki nestrpno čakajo na konec sušnega vremena, da se lahko pričnejo seliti. Tako vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo zvečer na akciji prenašanja dvoživk na Večni poti. Prvič se dobimo v ponedeljek 19.3. ob 20.00 pri rampi Biološkega središča. 
Pri akciji lahko sodelujete tako, da pomagate pri večernem prenašanju dvoživk. Ob ograji bomo redno pregledovali in prenašali dvoživke čez cesto. Na blogu bomo objavljali, kdaj se pregled ograje tisti dan začne in kontaktne številke članov, ki bodo odgovorni za ograjo. Vsak večer se bomo zbrali na parkirišču pred Biološkim središčem. Prisoten bo član društva, ki bo dal natančna navodila o poteku dela in bo skrbel za pravilno določitev najdenih dvoživk. Za vsako najdeno dvoživko bomo določili katere vrste in spola je, ter ob katerem odseku ograje smo jo našli. Najdene dvoživke spravimo v vedra (krastače in rjave žabe posebej) in jih na koncu pregleda izpustimo v gozdu ob ograji živalskega vrta.
Glede opreme je potrebna primerna obutev, če imate pa lahko s seboj prinesete odsevne jopiče in svetilke (mi bomo poskrbeli za jopiče in svetilke, tako da ni problem, če jih nimate) in pa dobra volja.
Akcija bo potekala vsak večer, tako da se nam pridružite kolikor vam dopušča čas, saj bomo veseli pomoči.

Ni komentarjev:

Oglašanje:

Navadna krastača (Bufo bufo):


Sekulja (Rana temporaria):
Rosnica (Rana dalmatina):


Za predvajanje je najprimernejši program Apple Quick Time