sreda, 2. marec 2011

Dvoživke na Večni poti

Pri akciji lahko sodelujete tako, da pomagate pri postavljanju ograje ter pri večernem prenašanju dvoživk. Zaradi ohladitve vremena ograje ta teden še ne bomo postavili. Predvidoma bo postavljanje potekalo čez vikend in vas bomo o tem obvestili po internetu nekaj dni prej.

Ko bomo postavili ograjo, bomo redno pregledovali in prenašali dvoživke čez cesto. Na blogu bomo objavljali, kdaj se pregled ograje tisti dan začne in kontaktne številke članov, ki bodo odgovorni za ograjo. Vsak večer se bomo zbrali na parkirišču pred Biološkim središčem. Prisoten bo član društva, ki bo dal natančna navodila o poteku dela in bo skrbel za pravilno določitev najdenih dvoživk. Za vsako najdeno dvoživko bomo določili katere vrste in spola je, ter ob katerem odseku ograje smo jo našli. Najdene dvoživke spravimo v vedra (krastače in rjave žabe posebej) in jih na koncu pregleda izpustimo v gozdu ob ograji živalskega vrta.

Glede opreme je potrebna primerna obutev, če imate pa lahko s seboj prinesete odsevne jopiče in svetilke (mi bomo poskrbeli za jopiče in svetilke, tako da ni problem, če jih nimate) in pa dobra volja.

Akcija bo potekala vsak večer, tako da se nam pridružite kolikor vam dopušča čas, saj bomo veseli pomoči.

Ni komentarjev:

Sofinanciranje


Projekt je izveden s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana

 https://www.ljubljana.si/

Akcijo podpirajo tudi: